Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tutuksuz Yargılanan Faruk Koca’dan Açıklamalar!

Trebdyol Süper Lig’in 15.

Trebdyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor mücadelesinin son düdüğünü çalan hakem Halil Umut Meler’e yumrukla saldıran ve hemen gözaltına alınan MKE Ankaragücü eski başkanı Faruk Koca tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldı. Faruk Koca taraftarlardan özür diledi ve adalet çağrısında bulundu.

Trendyol Süper Lig’de MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor mücadelesinde mücadelenin hakemi Halil Umut Meler’e saldıran MKE Ankaragücğü eski başkanı Faruk Koca serbest kaldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Faruk Koca’nın Açıklamaları

Faruk Koca ilk sözlerinde: ” Sizlere böyle bir olay yaşattığım için çok mahcubum, çok üzgünüm. Benden beklenmeyen bir şeydi. Önce dünya gündemi, Türkiye gündemini özellikle Gazzeli çocukların ve dünya mazlumlarının gündemini işgal ettiğim için hepsinden, onlardan özür diliyor, helallik istiyorum.” dedi.

Bütün dostlarından böyle bir saldırıyı beklemeyen Faruk Koca; ” Onlar haklarını helal etsinler. Sadece hayatta ilke edindiğim, prensip edindiğim bazı değerler var, her zaman şunu arkadaşlarımla da paylaştım; haksızlığın, hırsızlığın haklı çıkartacak sebep vermemiz lazım. Maalesef bu olayı gerçekleştirenlere karşı bir yumruk ile onları haklı çıkartmış gibi oldum ama şunu belirtmeliyi; özellikle bütün kulüplerin, bütün taraftarların Türkiye’de ve dünyada bütün taraftarların bekledikleri tek şey; adalettir. Bu insanlar çoluk çocuğunun rızkını keserek ve tek mutlu oldukları futbol maçını izlemektir en büyük lüksleri. Bu insanların hukukunu butün taraftarlara söylüyorum; federasyon, hakemler, kulüpler bu insanların hukukunu çiğnememek için lütfen empati yapalım. Bu mazlumların, bu dostların, bu taraftarların bütün kulüplerin bak ısrarla hiç ayırmıyorum. Çünkü taraftarlık başka bir şey. Hiçbir beklenti olmadan, hibir hesap  olmadan aşk ile gönülden yapılan bir iş. Bu insanların hukukunu empati yaparak dikkate almamız hepimizin sorumluluğudur. Kulüp başkanları, federasyonun, hakemlerin, yorumcuların hepsinin sorumluluğudur. Lütfen buna dikkat edelim.” ifadelerini kullandı.

Faruk Koca bu yaptığı saldırıyı savunmadığını belirterek;”  Belki bu eylemi yapacak en son kişilerden biriyim ama insanız, beşeriz gördüğümüz yanlış ve haksızlıklara karşı beşer olmamızdan, insan olmamızdan dolayı bir tepki veriyoruz. Tepkinin biçimi yanlış olabilir ama insan olmak, adam olmak haksızlığa tepki vermektir, yanlışa itiraz etmektir. Sizlerden de yaptığınız eylemden dolayı helallik istiyorum.” dedi.