Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanı Tunç, Yapıcıoğlu’nun “Özerklik Tartışılmalıdır” sözlerine yanıtı!

HÜDA PAR Genel Başkanı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “Tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir” ifadelerini kullandı. Yapıcıoğlu’nun sözlerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtı gecikmedi. Bakan Tunç “Anayasa’mızın üçüncü maddesi açık. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Bunun tartışılması söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modellerinin tartışılması gerektiğini ifade etmesi üzerine büyük tepki çekti. Yankı uyandıran sözlere Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan yanıt gecikmedi.

YAPICIOĞLU’NUN GENEL KURULDA YAPTIĞI KONUŞMA

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz… Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok, kendinize yakışanı yapıyorsunuz” dedi.

ANAYASANIN 3. MADDESİNİ HATIRLATTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç isim vermeden Yapıcıoğlu’na Anayasa’nın 3. maddesini  hatırlatarak, “Anayasa’mızın üçüncü maddesi açık. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Bunun tartışılması söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.