Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

37 İlde Büyük KALKAN-4 Operasyonu! 4568 Düzensiz Göçmen Yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 37 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçmenlere yönelik “KALKAN-4” operasyonları kapsamında 192 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 4568 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “KALKAN-4” operasyonları kapsamında 37 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçmenlere göçmenlere yönelik operasyon düzenlendiğini, operasyonlarda 192 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 4568 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir! diyen Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçit yolu haline getirmeye kalkışan insan kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz” dedi.

37 İLDE 126 AYRI OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Amasya, Aksaray, Artvin, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Bitlis, Edirne, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Hakkari, Isparta, Kayseri, İzmir, Kilis, Kocaeli, Kırklareli, Muğla, Konya, Nevşehir, Ordu, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Van ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 37 ilde jandarma ve polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen 126 ayrı operasyonlarda;

  • 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.
  • Bunlardan 41’i tutuklandı.
  • 7’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Bakan Yerlikaya, “Operasyonları koordine eden valilerimize, operasyonları düzenleyen jandarmamızı ve polisimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin” dedi.