Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Irak’ın Kuzeyinde Şehit Olan 6 Askerimizin Kimlikleri Belli Oldu

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekat

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bölücü terör örgütünün saldırılarında şehit olan 6 askerimizin kimliği belli oldu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Kahraman silah arkadaşlarımız 23 Aralık  2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Milli Savunma mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.

Irak’ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerimiz şehit oldu. 22 Aralık’ta da 6 askerimizin şehit olduğu bölgede şehit sayısı 12’ye yükseldi. Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu.

IRAK’IN KUZEYİNDE ŞEHİT OLAN 6 ASKERİMİZİN KİMLİKLERİ

KEMAL ASLAN ELAZIĞ

Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan (22) Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. Şehidin, Elazığ Güney Kent Mahallesi’nde ikamet eden ailesine acı haber sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer tarafından verildi. Ailenin yaşadığı ev Türk bayrakları ile donatıldı. Ekiplerin yanı sıra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’da şehit evine giderek, ailenin yanında oldu.

SEMİH YILMAZ: ÇORUM

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin üs bölgesinde sızmaya çalışması sonucu çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, şehit oldu. 23 yaşındaki şehidin ailesi Çorum’da ikamet ederken şehidin acı haberi ise Ankara’nın Etimesgut ilçesi Elvan mahallesinde ikamet eden kardeşini ziyaret eden annesine verildi. Şehidin akrabalarının evine Türk bayrağı asılırken şehidin Kırıkkale ile Yahşihan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

AHMET ARSLAN: YOZGAT

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan’ın (25), Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit oldu. Şehadet haberi Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehidin şehadet haberini, babası Sedat Arslan ve annesi Esengül Arslan’a Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve askeri yetkililer verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan’ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

ABDULKADİR İYEM: GAZİANTEP

Şanlıurfalı Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem Pençe Kilit-2 Harekat Bölgesi’nde üs bölgesine sızmaya çalışan bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit oldu. Şahadet haberi Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Eyüpsultan Mahallesi’nde yaşayan ailesine verildi. Bekar olan ve 7 kardeşi bulunan şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem’in şahadet haberini alan baba Mehmet, anne Ayişe İyem ile kardeşleri ve yakınları gözyaşı döktü.

ENİS BUDAK: MANİSA

Pençe Kilit-2 Harekat Bölgesi’nde üs bölgesine sızmaya çalışan bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak şehit oldu. Ağrı nüfusuna kayıtlı olan şehit Enis Budak’ın Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden Babası İkram Budak’a acı haberi, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay ve beraberindeki protokol tarafından verildi. Haberi alan aile üyeleri büyük üzüntü yaşarken, sağlık görevlileri de ziyarette hazır bulundu. Şehit ailesinin evinin bulunduğu sokağa dev Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini duyan aile yakınları da taziye için evin önüne akın etti. Şehit Enis Budak’ın bekar ve 6 kardeş olduğu, annesi İkram Budak’ın da 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

CEBRAİL DÜNDAR: MARDİN

Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Şehidin acı haberi, Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Arıklı Mahallesi, Boyunlu Mezrası’ndaki baba evine ulaştı. Baba evine Türk bayrağı asılırken, şehidin Malatya’da ikamet eden eşine de acı haberin ulaştığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin Mardin’de defnedileceği öğrenildi.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI”NIN PAYLAŞIMI