Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari Ücret Tespit Komisyon Toplantısı Sonrası Türk’iş’ten Açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı sondasında açıklama yapan Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, “Rakam telaffuz edilmedi, şu anda bir sonuç yok” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama işçi temsilcisi Türk-İş’ten geldi.

“RAKAM BELLİ OLMADIĞINDAN BİR ŞEY SÖYLEME İMKANIMIZ YOK”

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, “Rakam telaffuz edilmedi, şu anda bir sonuç yok. Görüşmelerimiz devam edecek. Bakanımız bugünkü toplantıda yoktu. Çalışma Genel Müdürüyle birlikte hükümet, TÜİK, Maliye ve işverenlerin görüşleri alındı. Tahmin ediyorum görüşmeler süratle devam edecek. Kısa zaman içinde mutabakata varılarak bitirilmesini arzu ediyoruz. Rakam belli olmadığından bir şey söyleme imkanım yok.

“BÜYÜKŞEHİRLERDE 10 BİN LİRADAN AŞIĞI EV KİRASI YOK”

Zaten geçim şartları belli, asgari ücretle çalışanların geçinemediği belli. Ev kirası, elektrik, su parasını ödeyemediklerini biliyoruz. Büyükşehirlerde 10 bin liradan aşağı ev kirası yoktur. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Alım gücünü düşünerek markette nasıl alışveriş yapacak? Haftada bir defa restorana gidebilecek mi? Bunlara pek imkan olmadığı görünmekte. Hükümet ve işveren bu konuda yaklaşımları iyi olursa tahmin ediyorum üçlü mutabakatla sonuca gideriz diye düşünüyorum. Rakam ortada yok, o nedenle biz bunu daha  detaylı şekilde görüşerek bir sonuca gitmeyi kısa zaman içinde düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.