Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zonguldak’ta Heyelanda Göçük Altın Kalan Anne ve Oğlu İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Zonguldak’ta aşırı yağış nedeniyle

Zonguldak’ta aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda göçük altında kalan anne Perihan Çakar (82) ve oğlu Sait Çakar’ı (51) arama çalışmaları devam ediyor.

Zonguldak’ta aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda göçük altında kalan anne ve oğlunun bulunması için gece saatlerinde ara verilen çalışmalar havanın günün aydınlanması ile birlikte yeniden başladı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi Tulumbaüstü Sokakta bulunan iki katlı bir ev gece saatlerinde heyelan sebebiyle çöktü. Evde kalan anne ve oğlunu arama çalışmaları devam ederken 2. bir heyelan daha meydana geldi.

21 PERSONEL GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Kurtarma çalışmaları esnasında meydana gelen 2. heyelanda 21 personel göçük altında kaldı. AFAD tarafından yapılan son açıklamada, göçük altında kalan 21 personelin kurtarılarak hastaneye sevk edildiğini, durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Evde yaşayan anne Perihan Çakar  (82) ve oğlu Sait Çakar (51)’e ise henüz ulaşılamadığı bildirildi.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Göçük altında kalan anne ve oğlu için arama-kurtarma çalışmalarına, madenci, itfaiye ve 112 ekiplerinin katıldığını belirten AFAD “Arama-kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve ekiplerden 21 personel göçük altında kalmıştır.

Göçük altında kalan personellerimiz kurtarılarak hastaneye sevk edilmiş olup sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır. Yaralı personellerimize Allah’tan acil şifalar dileriz. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ankara, Sakarya, İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar, Düzce, Çorum, Karabük AFAD il ekiplerden arama-kurtarma personellerimiz, araç ile çalışmalar destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı.