Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kiracıya 3 Kat Zam Yapan Ev Sahibine Tepkisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kirasını 2500

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kirasını 2500 TL’den 7500 TL’ye çeken ev sahibine tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu vicdan, her şeyi devletten beklemek herhalde olacak bir şey değil. El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız ama ben o ev sahibine herhalde şimdi dinliyordur beni, sende vicdan var mı diye sormak durumundayım” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyat artışı yapan bir ev sahibine tepki “Sende vicdan var mı?” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda, kiracının kendisine 2500 TL’den kiraya verilen bir evi 7500 TL’ye çıkarmasına tepki olarak, “Bu vicdan, her şeyi devletten beklemek herhalde olacak bir şey değil. El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız ama ben o ev sahibine herhalde şimdi dinliyordur beni, sende vicdan var mı diye sormak durumundayım” dedi.

“EV SAHİBİNİN İNSAF DIŞI UYGULAMALARINI BİR KENARA KOYAMAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu şekilde;

“Tüm dünyada enflasyonun son 70 yılın zirvelerini zorladığı bir ekonomik atmosferden bizim etkilenmememiz düşünülemez. Hayat pahalılığının ve büyük şehirlerimizdeki fahiş kira artışlarının ücretli çalışanlarımız üzerinde oluşturduğu baskının farkındayız. Fakat ev sahiplerinin insaf dışı uygulamalarını bir kenara koyamayız.

“BU VİCDAN, HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK HERHALDE OLACAK BİRŞEY DEĞİL”

Dün bir vatandaşım bana onu söyledi. Dedi ki; Kiracıyım. Ne ödüyorsun dedim? Başkanım dedi şu anda ev sahibi beni ciddi manada sıkıştırıyor. 2500 lira veriyordum, şimdi kiramı 7500 liraya çıkardı. Ya verirsin ya evden çıkarsın diyor. Şimdi insaf. 2500’den 7500’e evin kirasını çıkarmak. Mecburen o ilçedeki belediye başkanımızı aradım. Ondan ricada bulundum. Dedim ki; Ya uygun kiralık bir yer bul veyahut da bizim TOKİ’nin evleri varsa oradan kendisine bir imkan sağla.

“FAHİŞ FİYAT BALONUNU SÖNDÜRECEK TEDBİRLERİ ARTIK HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Bu vicdan her şeyi devletten beklemek herhande olacak bir şey değil. El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız ama ben o ev sahibine herhande şimdi dinliyordur beni, sende vicdan var mı? diye sormak durumundayım. Bire Üç, bu kadar biz konut yapıyoruz. Bu yaptığımız konutlarla çözüm geliştirmeye çalışıyoruz. Ama insaf yav 2500’den 7500’e çıkartıyorsun. Bu ne vicdandır? Fahiş fiyat balonunu söndürecek tedbirleri artık hayata geçiriyoruz.”