Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toyota, 580 Bin Aracını Neden Geri Çağırdı?

Otomobil devi Toyota, Sienta

Otomobil devi Toyota, Sienta ve Japan Taxi modellerinden 580 bin aracı frenindeki montaj hatası ve ön cam su sızdırma sorunlarından dolayı geri çağırdı. Firma araçta sorunu tamir edecek ve ücretsiz almayacak.

Japonya’nın dev otomobil firması olan Toyota, “Sienta” ve “Japan Taxi” modellerini frenindeki montaj hatasından ve ön cam su sızdırma sorunlarından dolayı geri çağırdı.

2015 Mart-2023 dönemlerinde üretilen “Sienta” ve “Japan Taxi” modellerinde park fren pedalına civataların sıkı bir şekilde sabitlenmediği ve bu durumun civataların gevşeyip düşmesine yol açabileceği ifade edildi.

ARIZA GİDERİLMEMESİ DURUMUNDA

ÖN CAM ÇITASININ ARIZASI

Diğer bir arızanın ön cam çıtalarının yağmur suyu sızdırabileceği olduğu, ıslanacak kabloların elektrikli sürgülü kapıların açılmasına neden olabileceği bildirildi.

PARK FRENİ PEDALINDA YAŞANAN ARIZA

Arızanın giderilmemesi durumunda hem park freninin doğru şekilde devreye girmemesini engelleme hem de frenin sürekli etkin kalması dahil riskler taşıdığı belirtildi.

ÜCRETSİZ MUAYENE YAPILACAK

Japon otomobil devi Toyota, çağırdığı araçlara ülkedeki bayilerde ücretsiz muayene edeceği ve ihtiyaç halinde parçalarını değiştireceği ifade edildi.