Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİT Suriye’de Kırmızı Kodla Aranan Fahrettin Tolun’u etkisiz hale getirdi.

MİT Suriye’de düzenlediği nokta

MİT Suriye’de düzenlediği nokta operasyonla terör örgütü PKK’nın sözde silah sorumlusu “Hayri Serhat” kod adlı Fahrettin Tolun’u etkisiz hale getirdi. MİT’e izini kaybettirmek için Irak, İran ve Suriye’de sürekli yer değiştiren Tolun MİT’ten kaçamadı.

 

Milli İstihbarat Timi (MİT), PKK/YPG’ye darbe vurmaya devam ediyor. Son olarak PKK’ya ağır silah temin eden ve savunma sanayii sorumlularından olan “Hayri Serhat” kod adlı Fahrettin Tolun, MİT tarafından düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

NOKTA OPERASYONLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MİT tarafından takip edilen Hayri Serhat” kod adlı Fahrettin Tolun, izini kaybettirmek için Suriye, Irak ve İran’da sürekli olarak yer değiştiriyordu. MİT Suriye’de aldığı anlık istihbarat bilgisi üzerine operasyon için düğmeye bastı. Fahrettin Tolun, Suriye’de düzenlenen  nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN FAHRETTİN TOLUN KİMDİR?

Fahrettin Tolun 1992 yılında terör örgütüne katıldı. Kod adı Hayri Serhat olarak PKK’ya silahlı faaliyetlerinde hizmet etti.

Türkiye, Irak ve İran’da çeşitli alanlarda sorumlu düzeyde bulundu.

2019 yılında Suriye’ye geçerek örgütün sözde ağır silah ve savunma birimi sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

PKK’nın Türkiye’ye yönelik eylemlerinde kullanılan silahlardan sorumlu olan Tolun Interpol tarafından oluşan “Kırmızı Bülten’in” yanı sıra Iğdır ve Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Terör amaçlı örgüte üye olma” suçundan oluşturulan dosya kayıtları bulunmaktaydı.