Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencisini Dışlayan Öğretmen İle İlgili Ne Karar Verildi?

29 Ekim’de kutlamalar yapıldığı

29 Ekim’de kutlamalar yapıldığı esnada dikkat eksikliği rahatsızlığı bulunan 4. sınıf öğrencisini gösteri esnasında gösteri yapan arkadaşlarının yanından ayırarak, gösteri bitene kadar kenarda bekleten öğretmen hakkında mahkeme son kararı verdi.

Geçtiğimiz 29 Ekim günü Afyonkarahisar Atatürk İlkokulu’nda 29 ekim kutlamaları esnasında dikkat eksikliği (Disleksi) rahatsızlığı bulunan 4. sınıf öğrencisi M.E.D.’yi öğretmeni Ş.Ş. gösteri yapan öğrencilerin içerisinden ayırıp gösteri boyunca kenarda bekletmişti.

ÖĞRETMENE KINAMA VE BAŞKA BİR OKULA GÖNDERME KARARI VEİRLDİ

Öğretmen ile ilgili İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan inceleme sonucunda öğretmen Ş.Ş.’nin öğrencisi M.E.D.’yi dışlayarak gösteriden ayrı tuttuğu için 657 Devlet Memurları Kanunu’nun 125’nci maddesi gereğince “Kınama” ile cezalandırılmasına ve öğrencinin okula devam edecek olması, aile ile tekrar  karşı karşıya gelme durumunda oluşabilecek olumsuz durumların önlenmesi için öğretmenin güvenliğini ve saygınlığını korumak adına başka bir okulla değiştirilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Afyonkarahisar’da 29 Ekim günü gösteri yapan öğrenciler arasında gösterilere katılan M.E.D. isimli öğrenci öğretmen Ş.Ş. tarafından dikkat eksikliği (Disleksi) bulunduğu için gösteri grubundan ayırarak kenarda bekletmişti. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen hakkında inceleme başlatmıştı.