Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görevlilerin Hatası Yüzünden, 16 Milyon Sterlin Değerindeki Yat Battı

180.000 Sterlin’e haftalık kiralanan

180.000 Sterlin’e haftalık kiralanan 46 metrelik lüks İtalyan süper yatı ‘Ethos’, Yunanistan’ın Kefalonia adasında batmaya başladı. Meydana gelen kaza, mürettebatın açık bıraktığı bir kapı nedeniyle gerçekleşti. Yat, 12 kişiye kadar misafire hizmet veriyor ve fiyatı 16 milyon Sterlin’e yenilenmişti. Batan yatta 5 turist ve mürettebat güvenle tahliye edildi.

Görüntülerde lüks bir İtalyan süper yatının, kapsamlı yenilenmeden iki ay sonra Yunanistan’ın tatil adasının açıklarında batmaya başladığı gösteriliyor.

Haftalık kiralanan ve  180.000 Sterlin’e kiralanan 46 metrelik ‘Ethos’ yatı, Kefalonia kıyılarında su alırken görüntülendi. Yatın batma nedeninin ise mürettebatın açık bıraktığı kapı olduğu bildirildi.

Malta bayraklı yat, 12 kişiye kadar misafire hizmet veriyor ve lüks özellikler sunuyor. Yeni sahibi tarafından 16 milyon Sterlin’e alınmış ve yenilenmişti.

Batan yatta, beş turist ve beş mürettebat güvenle tahliye edildi. Görüntüler, yatın dengesini kaybettiğini ve sancak tarafına eğildiğini gösteriyor. Yatın kaptanı, tekneyi sığ sulara çekerek tam bir felakaeti önledi.

Meydana gelen hasrın boyu henüz bilinmiyor, ancak yatta önemli onarımlar gerekebilir.

Yaşanan bu son yıllarda, Yunan sularında meydana gelen deniz kazalarından biri. Geçen yıl Zakynhos ve Rodos adaları açıklarında da benzer olaylar meydana geldi. Bu olaylarda da İngiliz turistler yanmakta olan teknelerden kurtarıldı.