Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SİHA Mühendislerine Suikast Girişiminde Bulunuldu !

İHA’ları lazer silahlara karşı

İHA’ları lazer silahlara karşı koruyacak kompozit madde geliştiren akademisyen çifte suikast girişimi. Yaşanan o anlar saniye saniye kaydedildi. Suikast girişiminde bulunan 4 kişiden 2’si yakalandı.

Malatya İnönü Üniversitesi’nde görev yapan, İHA’ları lazer silahlara karşı koruyabilecek malzemeler geliştiren iki akademisyene suikast girişimi emniyet tarafından engellendi. Kimya Mühendisi Doktor Yeliz Toptaş ile İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Toptaş’a suikast girişiminde bulunan 4 kişiden 2’si yakalandı. Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin ihraç edilen eski bir asker olduğu öğrenildi. Polisle zanlılar arasında yaşanan kovalamaca ise kameralara yansıdı.

NELER YAŞANMIŞTI?

İnönü Üniversitesi’nd egörev yapan iki akademisyen çift tarafından, insanlı ve insansız hava araçları ile füze ve roket gövdelerini lazer silahlara karşı koruyacak kompozit malzeme geliştirildi. Geliştirilen ileri fonksiyonel malzeme sudan iki kat hafif, 2 bin 600 derece ve üzerindeki sıcaklıklara uzun süre koruma sağlayacak.

Toplamda yaklaşık 1 sene süren çalışmalar Kimya Mühendisi Doktor Yeliz Toptaş ile İnönü Üniversitessi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Toptaş, Türkiye’de lazer silahlara karşı uçakları, insansız hava araçlarını koruyacak kompozit bir madde geliştirdi.