Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet Üniversitelerinde İkinci Öğretim Programları Kapatıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl 1308 ikinci öğretim programına 80 bin öğrenci yerleşmişti. YÖK, programların dönüştürülürken toplam kontenjanın korunduğunu açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı.

Özvar, “Bu dönem üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı be geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir.” ifadelerini kullandı.

GEÇEN YIL 80 BİN ÖĞRENCİ YERLEŞMİŞTİ 

Geçtiğimiz yıl 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti.

Mimarlık, psikoloji, eczacılık, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özel bazı programlarda kontenjanları azaltma kararı alındı.

TOPLAM KONTENJAN SAYISI KORUNDU

Programların dönüştürülürken devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam kontenjanın korunduğunu açıklayan YÖK, “Kapatılan programların kontenjanları açılan istihdam odaklı yeni programlara tanınarak yaklaşık 1 milyon kontenjanın tamamı muhafaza edildi. Sonuç olarak geçen yıla göre toplam kontenjan sayısında her hangi bir düşüş olmadı.” ifadelerini kullandı.