Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ege’de Göçmen Faciası: 7 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün İzmir’in Çeşme ilçesi Karaada’da 19 düzensiz göçmenin kurtarıldığını, 7 düzensiz göçmenin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yerlikaya, bugün İzmir’in Çeşme ilçesinde saat 10:47’de Karaada üzerinde bir grup düzensiz göçmen olduğunu, bölgede bulunan balıkçı teknesi tarafından bir düzensiz göçmenin denizden alındığı ve denizde düzensiz göçmenlerin olabileceği ihbarının alındığını açıkladı.

4 sahil güvenlik botu, bir sahil güvenlik dalış timi ve bir sahil güvenlik helikopterinin bölgeye sevk edildiğini açıklayan Yerlikaya, “Sahil Güvenlik unsurları tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda ada üzerinden 18 ve bölgedeki balıkçı teknesinden bir düzensiz göçmen olmak üzere toplamda 19 düzensiz göçmen sağlık durumları iyi bir şekilde kurtarılmış, maalesef 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır.” paylaşımını yaptı.

BİR KİŞİ KAYIP 

Bakan Yerlikaya, 1 düzensiz göçmenin bulunması için de arama ve kurtarma çalışmalarının da titizlikle sürdürüldüğünü aktardı.