Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sel Felaketi Ordu ve Muş’u Vurdu: 2 Kişi Öldü

Ordu’da  gün içerisinde yağan

Ordu’da  gün içerisinde yağan şiddetli yağıştan  dolayı iki ilçede su baskını, heyelan ve hasara sebeb oldu. Ordu’nun ikizce ilçesinde yağıştan dolayı heyelana yol açerken, şiddetli yağış hasarada neden oldu ve yollar kapandı. Çaybaşı ilçesinde ise 83 yaşındaki bir kadın sele kapılarak hayatını kaybetti. Muş’ta ise şiddetli yağıştan dolayı, Mazalgirt ilçesinde sele neden oldu. Birçok ev ve tarım arazisi sular altında kaldı. Sele kapılan 20 yaşındaki Nazar Karataş hayatını kaybetti.

Ordu’da dün şiddetli yağışlardan dolayı Çaybaşı ve İkizce ilçesinde sele neden oldu.

Toplamda metrekareye yer yer yaklaşık 100 kg yağışın düştüğü İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde bazı bölgelerde toprak kayması, heyelan, su baskını ve dere-ırmak taşmasına neden oldu.

Şiddetli yağışların meydana geldiği İkizce ilçesinin merkezinde bulunan dere yatağında taşkınlar meydana geldi. Yetkililer vatandaşların köprü alanından uzak durmasını istedi.

ÇAYBAŞI İLÇESİNDE HEYELAN

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde ise şiddetli yağışlardan dolayı heyelan meydana geldi.

Sağanak yağışın etkili olduğu bir diğer bölge olan Çaybaşı ilçesinde ise yaşlı bir kadın hayatını kaybederken, dere yataklarında taşkınlıklar meydana geldi.

83 YAŞINDAKİ KADIN SELE KAPILDI

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinnde şiddetli yağışın sele dönüşmesi sonrası Çay Mahallesi’nde 83 yaşındaki Hatice Kocakoç isimli 83 yaşındaki yaşlı kadın menfezden geçerken ayağı kayıp suya düştüğü öğrenildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri, olayın ardından hızlı bir şekilde bölgeye geldi. Olay yerine ekipler, Çayır Mahallesi’nde suya düşen Kocakoç’un cansız bedebini selin sürüklediği alanda 1 kilometre uzaklıkta buldu.

MUŞ’TA SEL FELAKETİNDE GENÇ KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Muş’ta ise aniden bastıran şiddetli yağışlar, Muş’un Malazgirt ilçesinde sele neden oldu. Yağışlar Bahçe köyünde büyük hasara yol açarken, birçok ev ve tarım arazisi sular altında kaldı.

Şiddetli yağıştan sonra sele kapılan 20 yaşındaki Nazar Karataş çevredikilerin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Olay yerine gelen arama kurtarma ekiplerinin tarafındaki 20 yaşındaki Nazar Karataş’ın cansız bedenini suların altından çıkarttı.

Malazgirt Kaymakamlığı ise lyaşanan bu olayla ilgili soruşturma başlattı.