Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİT, Türk Bayrağına Saldıran Suriyeli Provokatörü Yakaladı!

MİT, Suriye’nin El Bab

MİT, Suriye’nin El Bab şehrinde Türk Bayrağına saldırıda bulunan bir kişi daha yakaladı. Ahmed Nana isimli provokatör,”Onu dalgalandığı yerden indirdim. Bu bayrak Türkiyedevleti ile Türk halkının ve Türkiye ile özgür Suriye halkının ortak düşmanlara karşı verdiği mücadelede şehit düşenlerin kefeni haline gelmiş bir semboldür. Sorumsuzca setgilediğim bu davranıştan ötürü tüm kalbimle özürdiliyorum” dedi ve Türk bayrağını öptü.

Suriye’nin kuzey bölgelerinde Türk bayrağına yönelik provokasyonlarda bulunan provokatörler, MİT tarafından yakalandı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, 30 Haziran’da Kayseri’de ve bazı illerde mültecilere yönelik olaylar sonrasında Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’yi hedef alan provokasyonlar meydana geldi.

MİT İLK 17 YAŞINDAKİ PROVOKATÖRÜ YAKALADI

Bu olaylardan sonra, Türk bayrağına saldıran, Türk güvenlik güçlerine yönelik eylem yapmaya çalışan şüphelilerin yakalnması için Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri ve Milli Savunma bakanlıkları ile emniyet güçleri çalışma başlattı. Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, Suriye’nin El Bab şehrinde Türk bayrağına saldırıda bulunan 17 yaşındaki bir Suriyeli şüpheli yakalndı.

“TÜRK HALKINDAN ÖZÜRDİLİYORM”

Ay-yıldızlı bayrağın önünde özür dileyerek bayrağı öpen 17 yaşandaki şahız, “Türk bayrağına saldırdım, çok pişmanım, Türk halkından özür diliyorum” dedi ve ardından güvenlik güçleri şüpheliyi azmettirenlerin de yakalanması için çalışma başlattı.

“KAYSERİ’DEKİ OLAYLARDAN ETKİLENDİK”

Aynı şekilde Suriye’nin kuzeyinde provokasyonlarda bulunan iki şüpheli verdikleri ifadede, “Ben ve kardeşim Kayseri’de yaşanan olaylardan dolayı etkilenerek bu yanlışı yaptık, maksadımız Türk halkını kötülemek değildi. Bizim Türk halkı ile hem dini hem de ırki bağlarımız var. Türk halkı milyonlarca Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Türk ordusu bizim hep yanımızda oldu. Tekrar Türk hükümetinden özür diliyorum.” dedi.