Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sinan Ateşin Avukatı’ndan Şok İddia: “Ateşi Arkadaşı Vurdu”

Bir dönem Ankara eski

Bir dönem Ankara eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in bir suikast sonucu öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanması devam ediyor. Tetikçi Eray Özyağcı’nın avukatı olan Ziynettin Aktürk, otopsi raporu ve kamera kaydına göre Suikast ile öldürülen Sinan Ateş’i arkadaşı Selman Bozkurt’un öldürdüğünü iddia etti.

Suikast ile öldürülen eski Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in davasına ilişkin 22 sanıklı davaya dün devam edildi. Sanık Avukatları, Sinan Ateş’i çatışma sırasında arkadaşının öldürdüğü iddia edildi.

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi suçlamasıyla yargılanan Doğukan Çep, “Evet ben azmettirdim. ayağından vurduk, tamam ama kimin mermisiyle öldü?” diye sordu ve “şaibe var. Eray sıkıyor, Sinan düşüyor, düştükten sonra eray’ın Sinan’ı karnından fvurması mümkün değil. O açı Selman’ın (Olay günü Sinan Ateş’in yanında olan arkadaşı) açısı” ifadelerini kullandı. Ayrıca tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı ise Sinan Ateş’i sadece ayaklarından vurduğunu ve kaçarken, “Reisi vurduk” diye sesler duyduğunu söylemişti.

“SADECE AYAKLARINA SIKACAKTIM”

Tetikçi olan eray Özyağci’nın avukatı Zeynettin Aktürk, bu yargılanmanın eksik ve hatalı olduğunu savundu. Eray Özyağcı’nın savunmasında, “Ben oraya yaralamaya gittim, sadece ayaklarına sıkacaktım” dediğini hatırlatan Aktürk, kamera görüntülerinin de bunu doğruladığını öne sürdü.

TETİKÇİ ATEŞ EDİLDİĞİ İÇİN KARŞILIK VERMEK ZORUNDA KALMIŞ

Müvekkilinin üç kez ateş ettiğini ve bunların Ateş’in ayaklarına isabet ettiğini iddia eden Aktürk,” Maktulün yanında bulunan Selman Bozkurt, müvekkile doğru ateş ederken müvekkilim kaçıyor. Bu kaçış esnasında iki kez daha ateş etmektedir ve Selman Bozkurt’u yaralamıştır. Olay yerinde ilk amacınız neyse ona odaklanırsınız. İlk amaç yaralama olduğu için ayaklarından vurup kaçmayı planlamaktadır. Kaçarken arkasından ateş edildiği için buna karşılık vermek zorunda kalmıştır.” dedi.

“ÖLDÜRMEYE NİYETİ OLSA BAŞINA HEDEF ALIRDI”

Aktürk, Sinan ateş’i müvekkilinin öldürmediğini savunarak, ” Özyağcı’nun vuruş açısı çok açık. Bir metre mesafeden ateş ediyor. Öldürme niyeti olsaydı ayaklarına değil, başını hedef alırdır. Sinan Ateş’i, yanında bulunan Selman Bozkurt öldürüyor. Güvenlik kamerası kayıtları ve otopsi raporu da bunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

“ATEŞ’İN KARŞIDAN VURULDUĞU DOĞRULANIYOR”

Suikast ile öldürülen Sinan Ateş’in otopsi raporun da Ateş’in yanından değil karşıdan vurulduğunu doğruluyor. Zira kafasından giren mermi çenesinin altından çıkıyor, ön tarafından giren kurşun sırtından çıkıyor. Keza olay anının görüntüleri izlediğinizde, Tetikçinin ateş ettiği, sonrasında ateş’in düştüğü, devamında tetikçinin karşıdan ateş etmeye devam ettiği… Selman Bozkurt’un sola, Ahmet Keçik’in sağa kaçtığı, Keçik’in gelip yerdeki Ateş’in silahını alıp tetikçiye doğru ateş ettiği görülüyordu.”