Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atalanta, Leverkusen’in Yenilmezlik Serisine Son Verdi !

UEFA Avrupa Ligi final mücadelesinde Atalanta, Bayer Leverkusen’i 3-0 mağlup etti ve Avrupa Kupası’nın sahibi oldu. Beyer Leverkusen, bu sezon ilk mağlubiyetini aldı.

UEFA Avrupa Ligi final

UEFA Avrupa Ligi finalinde Gian Piero Gasperini’nin öğrencileri, Xabi Alonso’nun öğrencilerini 3-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi kupasının sahibi oldu.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de oynan final maçında Atalanta’nın galibiyet gollerini 12, 26 ve 75. dakikalarda Ademola Lookman kaydetti ve deneyimli oyuncu finale damga vuran isim oldu.

Ayrıca Ademola Lookman, UEFA Avrupa Ligi finallerinde ilk defa hat-trick yapan futbolcu oldu.

LEVERKUSEN’İN 51 MAÇLIK SERİSİ BİTTİ

Bu sezon Almanya Bundesliga’da fırtına gibi esen ve namalup ligi bitiren, hiçbir kulvarda mağlubiyet almayan 51 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Bayer Leverkusen, ilk mağlubiyetini Atalanta karşısında finalde aldı.

1997 yılından sonra ilk defa UEFA AVrupa Ligi finalinde İtalyan ve Alman kulüpleri karşı karşıya geldi. 1997’de oynanan final maçında Schalke, Inter’i 1-0 yenerek kupanın sahibi olmuştu.

İLK AVRUPA KUPASI

İtalyan ekibi Atalanta tarihinde ilk defa bir Avrupa kupası kazanmış oldu. Bayer Leverkusen ise tarihinde ikinci kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu fırsatını değerlendirememiş oldu.