Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayer Leverkusen İlk Defa Şampiyon Oldu !

Almanya Bundesliga’nın 29. haftasında dün Bayer Leverkusen kendi sahasına Werder Bremen’i konuk etti. Müsabakayı ev sahibi Bayer Leverkusen 5-0 kazandı ve kulüp tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonluğunu ilan etti.

Almanya Bundesliga'nın 29. haftasında

Xabi Alonso’nun başında olduğu Bayer Leverkusen, Bundesliga’nın 29. haftasında konuk ettiği Werder Bremen’i 5-0 mağlup etti ve Bundesliga’da ilk defa şampiyonluğunu ilan etti.

Bay Arena’da oynanan karşılaşmayı 5-0 kazanmayı başaran Bayern Leverkusen, 119 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu olmayı garantiledi. Şampiyonluğu garantileyen Bayer Levekusen, ligin son 5 haftasında en yakın takipçisi Bayern Münih’in 16 puan önünde girdi ve Bundesliga devi Bayern Münih’in 11 yıllık şampiyonluk seisini bozmuş oldu.

Bayer Leverkusen’in şampiyonluk gollerini 25. dakikada penaltı dan Victor Boniface, 60’da Granit Xhaka, 68, 83 ve 90. dakikada ise Florian Wirtz kaydetti.

Ayrıca bu sezon tüm kulvarlar dahil çıktı 43 resmi maçta da mağlubiyet yüzü görmeyen Bayer Leverkusen, Almanya Bundesliga’da şu ana kadar oynadığı 29 maçta sadece 4 beraberlik alırken 25 kez de galibiyet almayı başardı.

Bundesliga’nın bir sonraki haftasında şampiyon olarak sahaya çıkacak Bayer Leverkusen deplasmanda Borussia Dortmud’a konuk olacak.