Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Yarın Açılıyor !

Bakan Abdulkadir Uraloğlu İzmir ile Kocaeli şehir Hastanesini birbirine bağlayacak 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesini tramvay hattının açılacağını duyurdu.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu İzmir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak 3,1 km’lik Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattının hizmete gireceğini duyurdu.

Bakan yeni bu hattın hizmete girecek olmasından dolayı açıklamasında: ”Bu projeyle Kocaeli Şehir Hastanesine ulaşım 15 dakikaya düşecek. 5 istasyonu olacak hattımız, günde 210 bin vatandaşımızı taşıyacak kapasitede.” sözlerini sarf etti.

Bakan Uraloğlu, Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi istasyonlarından oluşan 3,1 km’lik yeni hattın yapımını 1,5 yıldan daha kısa sürede yapaktıklarını belirterek: ”Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ile İzmitli vatandaşlarımızı trafif çilesinden kurtaracağız. Hattımız, Otagar istasyonundan plajyolu tramvay hattına da entegra olacak.” bigisini paylaştı.

12,4 km ray imalatı yapıldığını belirten Bakan Ural şu cümleleri kaydetti:

”Toplamdqa 40 bin 819 metreküp beton, 5 bin 975 ton demir imalatı gerçekleştirdik. Ayrıca 8 bin 500 metreküp taş duvar, 3 bin 980 metrekare taş pere ve 2 bin 400 metre fore kazık inalatı da tamamladık. Projemizin elektromekanik ve sinyal imalatlarını da yaptık. Göründüğünden çok daha büyük bir projeyi kısa sürede hizmete açıyoruz.

Çünkü 2003 yılından itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demir yolları sektöründe dev yatırımlarla büyük mesafeler kaydettiğimiz gibi kent içi raylı ulaşım sistemlerinde başta büyükşehirlerimiz olmak üzere ülkemiz genelinde büyük ilerlemeler sağladık. Hiçbir projeyi küçük görmedik. Hiçbir projede gecikmeye izin vermedik. Bakanlık olarak Türkiye genelinde 416 kilometre kent içi raylı sistem projesini tamamladık. İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da da toplam 60,7 kilometre raylı sistem hattının yapım çalışmalarını sürdürüyoruz.”  açıklamasında bulundu.