Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gündeme Dair Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan Türkiye’nin Hamas’ın yanında olduğunu belirterek, ikili ilişkilerin güçlü olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulunda gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayı boyunca Filistin’e yardımlarını daha da arttıracağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ”Mısır makamlarıyla son dönemde iyileşen ilişkileri yardım ulaştırmak için kullandık. Yardımlarımız 40 bin tonu buldu. 3 bin tonluk yardım taşıyan bir gemi daha yarın  ulaşacak. Gıda, su, hijyen ve barınma malzemelerinin yanında ambulans, sahra hastanesi, çadır bulunuyor. Ramazan ayı boyunca yardımı daha da arttıracağız. Ülkemize getirdiğimiz kardeşlerimizin tedavileri de devam ediyor. Hamas ve Filistinli gruplara yakın diyalog halindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam erdoğan; ” Elimizin uzandığı gücümüzün yettiği kadar tüm imkanlarımızla yardımcı olmaya çalışıyoruz. En yakın şahidi Filistinli kartdeşlerimizdir. Şunu çok net ifade etmek isterim; Filistinlilerin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülke tartışmasız şekilde Türkiye’dir.”

”BU ZİHNİYETLE BAŞA ÇIKMALIYIZ”

”21 yıl önce, genel başkan olarak Amerika’ya yaptığım ilk ziyarette bana oarada Hamas’ı sordular. Terör örgütü dediler. Ben oarada onlara ”Hamas, terör örgütü değil, bir direniş örgütüdür” demiştim. Ozaman başkan bile değildim. Şimdi kimse bize kalkıp da Hamas için terör örgütü ifadesini kullandırtamaz. Hamas’ın lideriyle çok açık ve net konuşup onların arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye.. Birbirimize ok atmak yerine asıl bu zihniyetlerle başa çıkmalıyız.”