Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10 Şehidimizin Faili PKK’lı Fatma Sakan MİT Tarafından Öldürüldü

MİT tarafından Suriye’de düzenlenen

MİT tarafından Suriye’de düzenlenen nokta operasyonda, 2012 yılında Şırnak’ta 10 askerimizin şehit edildiği saldırının faillerinden sözde PKK’nın sorumlularından olan Fatma Sakana etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye’de düzenlenen operasyonda, PKK’nın sözde sorumlularında Fatma Sakana, etkisiz hale getirildi.

10 ASKERİMİZİN ŞEHİT EDİLDİĞİ SALDIRININ FAİLİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2006 yılında İran’da terör örgütü PKK’ya katıldığı belirlenen ve PKK’nın sözde sorumlularından olan Fatma Sakana, 2010-2012 yıllarında Şırnak kırsalında faaliyet yürütüyordu.

2 Eylül 2012 yılında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırılarda 10 askeri şehit edilmişti. Saldırıların faillerinden olan Fatma Sakana, sonrasında Suriye ve Irak’ta örgütün sözde sorumlularının arasında yer aldı.

MİT TARAFINDAN NOKTA OPERASYONLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ayrıca Sakana’nın Irak’ta faaliyet yürüttüğü dönemde terör örgütü PKK’nın elebaşlarından olan Duran Kalkan ile faaliyet yürüttüğü belirlendi.

MİT rafından Fatma Sakana’nın Suriye’nin Kamışlı şehrinde bulunduğu tespit edilmesi üzerine bulunduğu bölgeye nokta operasyon düzenlendi. Operasyonda Sakana etkisiz hale getirildi.