Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Genel Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den DEM Parti’nin Aday Çıkarma Kararına İlk Yorum

Yerel seçimde ittifak olmayı reddederek kendi adaylarını çıkarma kararı alan DEM Parti’nin aldığı kararla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partilerin kararlarına karışmadıklarını, kimseye minnet etmeyeceklerini vurgulayarak, “Aday çıkarmama durumunda bize laf edenler şimdi bize özür borçlular” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimde ittifak olmayı reddederek kendi adaylarını çıkarma kararı alan DEM Parti’nin aldığı kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Aday çıkarmama durumunda bize laf edenler şimdi bize özür borçlular” dedi.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın ölümünün birinci yıl dönümünden dolayı Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tören sorası gazetecilerin sorularını cevaplayarak, DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkarma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“DÜN AK PARTİ’NİN SALDIRIYA UĞRAYAN ADAYINI DAKİKALAR İÇİNDE ARADIM”

Özel yaptığı açıklamada, “Hem DEM Partinin hem Yeniden Refah Partisi’nin ve bütün siyasi partiler adaylarına başarılar diliyorum. Dün, AK Parti’nin saldırıya uğrayan adayını dakikalar içinde aradım. Demokrasiye yapılmış saldırıdır. Kendi adayımıza yapılmış sayıyoruz.

Bu seçim atmosferinde bütün adayların özgürce propaganda yapabildikleri sandıkların ve seçmenlerin baskı altına alınmadığı en özgür propagandanın ve en barışçıl seçimin yaşanmasını temenni ediyorum.

“BU İTTİFAKIN ADI TÜRKİYE İTTİFAKIDIR”

Bütün adaylara ve siyasi partilere başarılar diliyoruz. Büyük oranda adaylarımızı belirledik, tamamlıyoruz. Büyük bir seçim başarısı için, büyük bire coşku için ve Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük ittifakı için yola çıkmış durumdayız.

Bu ittifakın adı da Türkiye İttifakı’dır. Geçtiğimiz seçimlerde bize 11 büyükşehri emanet eden milletimizin emanetine saygı duydu ki çok iyi baktık. Şimdi onlardan emaneti bir 5 yıl daha süre istiyoruz.

Bizde olmayan belediyelerde de bundan önceki dönemde nasıl çalıştıysak olmayanlara da aynı belediyeciliği vaat ediyoruz. Siyasiler Ankara’da ittifak kuramayabilirler ama millet sandıkta ittifakı kurar.

“BİZE DÜNYA KADAR LAFI LAYIK GÖRENLER ŞİMDİ BİZE ÖZÜR BORÇLULAR”

Her birisinin aday olmak en demokratik hakkıdır. Kimsenin aday çıkarıp çıkarmamasına karışmıyoruz. Bir partinin aday çıkarması kendisiyle ilgili hesaptır. Bizim kimsenin çıkaracağı adaya da çıkarmadığı adaya da lafımız da minnetimiz de yoktur. Ama aday çıkarmama durumunda bize dünya kadar lafı layık görenler şimdi bize özür borçlular.” ifadelerini kullandı.

DİĞER VİDEOLAR