Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mehmet Büyükekşi’den Uluslar Ligi Kura Açıklaması !

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, UEFA Uluslar Ligi kura çekimini değerlendirdi. Büyükekşi açıklamasında:” Güzel bir kura çektik. Hedefimiz grup lideri olmak ve A Ligi’ne yükselmek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi’nde 4. Grupta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti. Kura çekimini takip eden Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi kura çekimi hakkında açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Büyükekşi’nin Açıklamaları :

Paris’te çekilen kuraların öncesinde TFF yetkililerinin gün boyunca katıldığı etkinlikler hakkında bilgi veren Büyükekşi;

” Bugün gerçekten uzun bir gündü. UEFA’nın Genel Kurulu’nu yaptık önce. Orada bir takım statü değişiklikleri vardı. En önemli konu da Aleksander Ceferin’in bir dönem daha uzatma konusunda önerisi, 2,5 yıllık yaptığı dönemi saymayıp onun ayrı bir değerlendirmesiydi ki bu da büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Bazı ülkeler başta olmak üzere ret oyu kullandılar. aleksander Ceferin de burada şunu ima ediyor; ben kendim için yapmıyorum, burada bir boşluk var, bu boşluğu, yanlış olan şeyi düzeltmek adına yapıyorum, 2027’de aday olmayabilirim veya aday olmayacağım şeklinde bir açıklama var. ama diğer taraftan biliyorsunuz özellikle bu Şampiyonlar ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi dışında bir girişim vardı bazı ülkelerin takımlarında, buna karşı çok sert konuştu. Bugün 70’inci yıldönümüydü UEFA’nın, 70 yıllık bir oluşum, ‘ Bu 70 yıllık oluşumu siz yok sayamazsınız, onun için bunun dışındaki girişimleri de kesinlikle kabul etmiyorum’ dedi. Avrupa’da Kulüpler Birliği’nin de temsilcileri seçildi. Daha sonra biliyorsunuz Aleksander Ceferin’le bir görüşmemiz oldu.” açıklamasında bulundu.

”Hedefimiz Grup Lideri Olmak”

Kura çekiminden sonra A Milli Takımın rakiplerini değerlendiren Büyükekşi;”  Güzel bir kura çektik. Galler’i biliyorsunuz Türkiye’de Sansun’da yendik, arkasından deplasmanda berabere kaldık. İzlanda, geçmişte belki bize ters gelen bir takımdı ama şu anda Avrupa’nın en genç oyuncularından oluşan bir Milli Takımımız var. Hocamıza güveniyoruz. Aynı şekilde futbolcularımıza güveniyoruz. Karadağ’da tanıdık bir takım. İnşallah  burada da hedefimiz grup lideri bitiren takımlara Dünya Kupası’na katılmak için bir şans oluyor ama inşallah buna gerek kalmaz; Dünya Kupası grup kuraları çekildiğinde oarada da play-off’a gerek kalmadan Dünya Kupası’na gidecek bir şekilde başarılı oluruz.” ifadelerini kullandı.