Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteoroloji Uyardı: Sağanak Geliyor !

Türkiye, hafta sonu yağışlı

Türkiye, hafta sonu yağışlı ve soğuk hava etkisinin altına giriyor. Ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. 3 büyük şehirde yağışlar aralıklar ile devam edecek.

Soğuk hava ve yağışlar, hafta sonundan itibaren Türkiye genelinde etkili olacak. Yurt’ta hava sıcaklıklarının cumartesi gününden itibaren 6 ve 10 derece birden düşerek kış değerlerine girmesi bekleniyor.Yaşanacak sıcaklık düşüşleriyle birlikte kuzey, iç ve batı bölgelerde ye yer mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Hava Tahmini Uzmanı olan Fevzi Burak Tekin, yağış beklenen şehirler hakkında şu cümleleri sarf etti; Cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli yağmur etkili olacak. Edirne ve Kırklareli’nde kuvvetli yer yer çok kuvvetli yağışlar göreceğiz. ” dedi.

Pazar günü tüm bölgelerde yağış beklendiğini açıklayan Tekin:” Özellikle Ege kıyaları, Kuzey Ege’nin kuzeyinde, İç Anadolu’da, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısında yağışar kuvvetli olacak.” ifadelerini kullandı.

3 BÜYÜK ŞEHİRDE HAVA NASIL OLACAK

3 büyük ilimizde hafta sonu yağış etkili olacak. Tekin, İstanbul, Ankara ve İzmir’de beklenen hava durumu ile şunları aktardı;

” Hafta sonu Başkentte yağış iki gün boyunca kendini gösterecek, cumartesi günü yağış akşam saatlerinden sonra başlayacak. İstanbul’a bakıldığında önümüzdeki üç gün boyunca aralıklarla yağmur devam edecek. İzmir’de ise yine hafta sonu yağış göreceğiz kuvvetli olma ihtimali yüksek.” dedi.

SU BASKINLARINA DİKKAT

Yetkililer, su baskını, sel, muhtemel çatı uçmaları, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.