Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin’de Korkunç Otobüs Kazası 9 Ölü !

Mersin’in Aydıncık ilçesinde aşırı

Mersin’in Aydıncık ilçesinde aşırı yağışdan dolayı kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir yolcu otobüsü devrildi. Otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada aralarında sürücününde bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti ve 30 kişide yaralandı.

Mersin – Antalya Karayolu çıkışında saat 04.30 sularında Dilmenler Mardin Seyehat’a ait yolcu otobüsü aşırı yağıştan dolayı kayganlaşan yolda kontrolden çıktı ve devrildi.

Kaza yapan otobüste sıkışan vatandaşlar, itfaiye tarafından kurtarıldı ve sağlık ekiplerine teslim edilçdi. Ancak kazada yaralanan vatandaşlar olay yerine sevk edilen ambulanslar ile Mersin’in çeşitli hastanelerine kaldırıldı.

Kazadan sonra olay yerine gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Pehlivan, otobüste 3 mürettebat, 40 yolcunun bulunduğunu ve kaza sırasında bölgede yağış olduğunu ve ve tünel çıkışında otobüsün virajda kayarak şarampole feci şekilde devrildiğini kaydetti.

VALİ’DEN AÇIKLAMA

Kaza yerinde incelemelerin devam ettiğini açıklayan Vali Pehlivan; ” Kaza Mersin İl Merkezine yaklaşık 170 km mesafede, Aydıncık ilçemizin Yenikaş Mahallesi sınırlarında meydana geldi. 40 yolcu, 3 mürettebatı ile seyir halinde olan yolcu otobüsünün Sarıyar Tüneli çıkışında, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle devrilmesi sonucu elim bir trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada maalesef 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 30 vatandaşımız yaralanmıştır. Yarı vatandaşlarımız ilçelerimizdeki ve ilimiz merkezindeki hastanelere sevk edilmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’ta rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Başımız sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA’NIN AÇIKLAMALARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’de yaşanan otobüs kazası hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

” Bugün saat 01.15 sıralarında Mersin – Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 9 kişi hayatını kaybetii, 30 kişi de yaralandı! Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralarımıza acil şifalar diliyorum.

Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım.” dedi.