Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelli, Yaşlı, Evde Bakım, Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Ne Kadar Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artış yapıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, “Yaşlı aylığı 3 bin 504 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıkları 4 bin 196 liraya, evde bakım yardımı 7 bin 608 liraya çıkarıldı” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artış yapıldığını açıkladı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ’IN AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklaması şu şekilde;

“Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığını 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya yükseltiyoruz.

Yüzde 40, yüzde 69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıklarını 1874 liradan 2797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların da 2 bin 811 liraya 4 bin 196 liraya çıkartıyoruz.

 

“AYLIK 560 BİN ENGELLİ VATANDAŞIMIZA EVDE BAKIM YAPIYORUZ”

Engellilerin kendi sosyal çevrelerinden ayrılmadan, aileleri ve yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasının ve güçlenmesinin önemine vurgu yapan Göktaş, bunun için Evde Bakım Yardımı uygulamasını başlattık. Bu kapsamda aylık ortalama 560 bin engelli vatandaşımıza evde bakım yapıyoruz.

Daha önce 5 bin 97 lira olan söz konusu yardım, bu yılın ocak-temmuz dönemi için 7 bin 608 liraya yükseltiyoruz.

“ÇOCUK BAŞIAN YAPILAN EKONOMİK DESTEK TUTARINI 5 BİN 330 LİRAYA YÜKSELTTİK”

Çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini esas aldıklarını vurgulayan Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti sunduklarını belirtti. SED’e yönelik ekonomik destek tutarlarında da düzenlemeye gidildiğini vurgulayan Göktaş, “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkartıyoruz

 

“ŞUBAT AYINDAN İTİBAREN HAK SAHİPLERİNİN HESAPLARINA YATIRACAĞIZ”

Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz. Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekliyoruz. Yapılan yeni düzenleme sonrasında şubat ayından itibaren sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız.